Hål 7 stängs av – ersättningshål

Under vecka 36 kommer hål 7 stängas av för resten av säsongen. Greenen har inte hämtat sig sedan våren och nu kommer vi göra en kraftsamling för att få den i spelbart skick efter en sommar med högt speltryck. Vi har redan börjat plugga i torvor från gamla chippgreen i de skadade områdena på green, vi kommer att stödså då det är fortsatt gynsamma växtförhållanden och fortsätta med det anpassade skötselprogrammet som tagits fram.

Grundproblemet beror på att greenen inte är helt korrekt byggd av den inhyrda entreprenören, växtbädden är för tunn vilket gör att vi måste vattna den väldigt mycket mer än övriga greener på 18-hålsbanan. Det i sin tur gör att vi får alger i green vilket ger upphov till skador.

Med det anpassade skötselprogrammet har vi nu nästan fått bukt med algerna och nu behöver gräset få vila så vi får en ordentlig turf som håller fuktighet och blir motståndskraftigt mot sjukdomar.

I stället för att sätta en vinterflagga kort om green kommer vi ersätta hål 7 med hål 9 på korthålsbanan.

När ni spelat hål 18 går ni upp till tee på hål 9 på korthålsbanan och spelar det som hål 7. Tee 60 och 57 spelas från gul tee och 53/49/46 spelas från röd tee. Resultatet på hålet förs in på hål 7 på scorekortet.

Spelare som kommer från 18-hålsbanan har förtur på hålet och de som spelar korthålsbanan får lämna företräde om man inte redan slagit ut, då skall hålet spelas klart och genomsläpp behöver inte göras. Då spelfrekvensen på korthålsbanan inte är speciellt hög så länge 18-hålsbanan är öppen tror vi att det kommer fungera ganska smärtfritt.

Det kommer finnas skyltar vid hål 7 och hål 18 som informerar om förändringen av banan resten av säsongen.

FÖLJ OSS PÅ NÄTET