Banstatus 21 augusti

Igår genomfördes en banbesiktning med personal och styrelse för att få en uppdaterad bild över läget med 18-hålsbanan.

Det är fortsatt väldigt blött på många hål och det är nu snart tre veckor sedan det gick att klippa fairway på många av hålen vilket framgår av bilden.

Vi jobbar nu för att kunna öppna nio hål på torsdag kl. 10.00, hål 1-6 och 16-18, med reservation för mer nederbörd. Fairway måste klippas ned i etapper då den är väldigt hög. Om det fortsätter att vara uppehåll fortsätter arbetet med de sista nio hålen men det måste torka upp ordentligt för att undvika stora körskador som vi kommer att få leva med kommande säsong tills dess att de går att åtgärda.

Läget är extremt. Vi har fått 370 mm nederbörd de senaste 6 veckorna jämfört med 110 mm under fjolåret och mycket av nederbörden har kommit i form av skyfall.

Golfresan on Tour och Möckelnslaget ställs in. Övriga tävlingar genomförs över 9 hål tills vidare.

Bilförbud gäller på 18-hålsbanan tills vidare.

Allt ligaspel stryks tills vidare, bokning av tider får ske på egen hand.

När banan öppnar med 9 hål sker tidsbokning som vanligt och redan bokade tider, förutom ligabokningar, kvarstår. Vill man spela två varv kontaktas receptionen för bokning av varv två när första varvet är spelat, det kommer inte gå att förboka 18 hål.

9-hålsbanan och övriga övningsområden är öppna som vanligt.
Träningar och övriga kurser genomförs som planerat.

Vi planerar fortfarande för att kunna genomföra KM 23-24 september. De tidigare preliminära datumen, 16-17/9, är ändrat då omgång 6 av Svenska Juniortouren spelas den helgen.

Reception/shop/restaurang håller öppet kl. 09.00-15.00 tills dess att 18-hålsbanan öppnar.

Fortlöpande information kommer under vecka.

FÖLJ OSS PÅ NÄTET