Banrapport januari

Efter en riktigt blöt höst och vinter så har vi nu i slutet på januari haft några soliga dagar. Vi har i mesta möjliga mån undvikit att vara på banan med risk för körskador men vissa åtgärder har utförts. Banan ser för övrigt oförskämt bra ut och man skulle vilja klippa och öppna banan om man inte förstod bättre. Det är för övrigt jättekul att höra att så många medlemmar och gäster uppskattar 9-hålsbanan.

Vintertäckningen som gjordes på greener 1, 3, 5 och 10 har avbrutits tillfälligt p g a det milda vädret. Dukarna kommer att läggas på igen när vi har dressat en gång till och om vi ser i långtidsprognosen att vintern är på väg. Värsta scenariot nu är att vi får jättekallt, snöfritt och fortsatt blåsigt. Då är det stor risk för frystorka och greenerna dör. Det kan gå otroligt fort så vi måste vara med och lägga på vårtäckningsdukarna på alla greener direkt om vi ser tendenserna i vädret.

Några björkar har avverkats på tee 3 på 18 hålsbanan för att få in mer förmiddagssol och vi har fått lite hjälp av bävern på hål 15 med att avverka några aspar.

Vi ser också över banmateriel som bänkar, stolpar, hindermarkeringar och papperskorgar. Chippinggreen som i fjol användes som torvgreen kommer att få en ny yta 2020 vilket har påbörjats och runt klubbhuset så pågår uppgrusning av vägar.

Christer har fått hem alla reservdelar och servar nu alla maskinerna samtidigt som han slipar upp alla klippare i vår nya fantastiska slipmaskin. Under vecka 5 så installerar Lennart Nilsson och Christer Karlsson carporten vid klubbhuset där alla nya elbilar ska stå plus att de har byggt en ny bro över diket på hål 16 som skall läggas på plats. Deras nästa projekt är en trappa till nya tee på nya hål 7.

Mikael Heiche