Info från klubbhuset

Vi har gått in i sista delen av säsongen på 18-hålsbanan men det händer fortfarande en hel del på klubben!

Tävlingar

Söndag 1 september spelas avslutningsdagen på Möckelnslaget på Karlskoga GK som är en tvådagarstävling, första dagen genomförs på Degerfors golf.
Spelformen är irish greensome i två klasser med blandad startordning båda dagarna, dag två är hela startfältet seedat med ledarbollarna sist. Anmälan sker via golf.se senast 30 augusti kl. 12.00.

Söndag 8 september är det dags för Golfresan on Tour som firar 15-årsjubileum med fint prisbord.
Tävlingen spelas med irish greensome som spelform, nytt för i år, i en klass och exakt tävlingshandicap (ETH) krävs för att få ta del av prisbordet. Startavgiften är 250 kr/pers och anmälan sker via golf.se senast 6 september kl. 12.00.

Årets funktionärsgolf spelas söndag 29 september med första start kl. 08.00. Alla som har hjälpt till med bollplockning, tävlingar, klubbvärdar, arbete på banan och övrigt ideellt arbete i klubben är välkomna att spela funktionärsgolfen. Observera att deltagande på städdagen inte räknas som ideellt arbete.
Efter avslutad tävling bjuder vi på lunch i restaurangen i samband med prisutdelningen.
Anmälan till tävlingen sker via golf.se senast 27 september kl. 12.00. Max 60 deltagare.

Oktobertouren startar 9 september med 12 deltävlingar i länet. Hos oss är speldagarna 9/9 (C-klass), 16/9 (A-klass) och 19/p (B-klass). Mer information om Oktobertouren hittar ni här:

Sista speldag för Damgolfen är 10/9, Seniorgolf 1/10 och Herrgolf 4/9.

Om vädret tillåter kommer vi försöka genomföra eftersäsongsgolf på 9-hålsbanan på samma sätt som  2018, håll utskik efter utskick om det!

Träning

Inspirationsträningen som genomförs torsdagar kl. 10.00-11.30 håller på till 26 september. Tanken med inspirationsträningen är att ni ska bli motiverade att träna på egen hand lite mer och därigenom utveckla er golf. Ingen föranmälan krävs och inget maxantal. Träningen kostar 60 kr per gång och betalas i shopen före träningen.

Den kostnadsfria träningen för er med hcp 36-54 avslutas fredag 6 september med en avslutningtävling, innan dess är det träning 23 och 30 augusti. Anmälan sker via mail till reception@karlskogagk.se.

Övrigt

Vi kommer att börja plocka bort plattorna vid de gamla utslagsplatserna på rangen, en del av muren är redan bortplockad. Arbetet sker i två etapper och kommer vara klart till våren 2020. Där vi har plockat bort muren och plattorna kommer vi ta bort gruset, skapa en slänt ned mot klubbhuset, lägga markduk och sedan återställa med grus hela vägen upp mot gräskanten mot nya övningsområdet. Den befintliga knäckstensmuren i mitten kommer bytas ut mot mursten till våren som sedan tidigare finns bakom bollautomaten. I samband med det tar vi bort den sista delen av plattorna och kompletterar med markduk och grus.

Vi kommer att utöka antalet golfbilar inför säsongsstart 2020. Antalet uthyrningar har mer än fördubblats sedan 2015 och vi klarar oss inte längre med det antal vi har i dag. Fem nya golfbilar av märket Club Car kommer att hyras in, vi har då åtta bilar för uthyrning kommande säsong. Alla bilar kommer att flyttas till baksidan av klubbhuset där vi kompletterar det befintliga skärmtaket så alla bilar får plats. Det underlättar hantering för både gäster och personal. Därav slänten och den borttagna muren, det måste gå att köra in och ur den nya golfbilsparkeringen bakom klubbhuset.

Det finns i år inget fast datum för stängning av 18-hålsbanan, vi får se hur hösten utvecklar sig med väder och risk för skador på greenerna. Målet är att hålla öppet någon vecka längre än de tre senaste säsongerna men vi vill inte riskera att få mögelskador om vädret inte är gynnsamt.

9-hålsbanan håller vi öppet så länge det är snö, is- och frostfritt.

Thea som jobbar i receptionen slutar en månad tidigare än planerat då hon har kommit in på högskolan. Vi tar inte in någon ny personal endast för en månad utan jag jobbar själv i klubbhuset under vardagar till dess att receptionen stänger för säsongen. Vi kommer dra ned på öppettiderna i reception på kvällen med 1 timma från och med 2 september, öppettiderna under september blir då kl. 08.00-17.00 på vardagar och kl. 08.00-16.00 på helger.

I oktober är receptionen öppen kl. 08.00-16.00 alla dagar i veckan till och med 13 oktober då vi stänger receptionen för säsongen. Jag är normalt på plats i kansliet från kl. 06.30 vardagar om ni behöver något innan vi öppnar receptionen eller efter den har stängt för året.

Restaurangen har öppet som vanligt kl. 09.00-18.00 måndag till söndag till och med 29 september, därefter håller de öppet kl. 10.00-15.00 alla dagar i veckan till dess att 18-hålsbanan stänger för säsongen.

Från och med 30 september är kiosken vid hål 9 stängd på vardagar och håller endast öppet lördag-söndag till och med 13 oktober. Efter det måste vi stänga av vattnet till kiosken då risken för sönderfrysning av vattenledningarna är allt för stor.

Drivingrangen är öppen så länge det går att ha vattnet påkopplat till bollautomaten. När kylan och frostnätterna kommer stänger vi av bollautomaten och låter lite boll ligga kvar på rangen för självplock.

Fakturering av nästa års medlems- och spelavgifter sker som vanligt veckan efter höstårsmötet som i år är planerat till onsdag 27 november. Om ni vill ändra er medlemskapstyp inför 2020 är vi tacksamma om ni meddelar oss det innan december. Ni som betalar era avgifter via autogiro behöver inte göra något inför faktureringen, vi låter autogirot löpa med första dragning i slutet av december 2019 och sista dragning 30 november 2020.

Hör gärna av er om ni har några frågor eller synpunkter!

Marcus Grimstad

info@karlskogagk.se