Karlskoga GK

Banrapport november

Banrapport november

Vi har varit med om en otroligt solfattig och blöt månad. Månaden startade med att vi fick kyla och lite tjäle för att sedan gå över i snö och regn vilket har gjort att vi har en något fuktig bana. Banan ser trots vädret ut att må bra och skötselschemat har kunnat följas som planerat bortsett från fairwayluftningen som får vänta till våren.

Greener och tee har fått den sista gödselgivan för att klara den långa vintern och sista veckan i november så förbereder vi vintertäckning på greener 1, 3, 5 och 10. Processen går till som så att vi luftar, dressar, ett bekämpningsmedel mot svampangrepp sprutas på, vårduken läggs på och slutligen skär vi ner vinterduken ovanpå alltihop. Det ska bli spännande att följa vintertäckningen men det är inga garantier att det blir succé vilket några banor har fått erfara.

Det som sker för övrigt på anläggningen är att vi har plockat in bänkar och banmarkeringar för att tvätta och måla. Maskinerna plockas ner och tittas över samt reservdelar beställs till 2020.

Vi väntar på att få en ny helautomatisk slipmaskin från Foley. Den maskinen kommer att bli en riktig kvalitetshöjning för oss. Vi kan klippa med vassa knivar hela säsongen och finishen kommer att bli riktigt bra. Idag står vi på vintern och slipar alla klippaggregat manuellt med en Foley från 80 talet i ca 2 månader och med den nya nya maskinen kan vi slipa kontinuerligt under hela säsongen och en greenklippare blir klar på ca 30 min.

9-hålsbanan är fortsatt öppen och kommer att så vara tills snön lägger sig.

Mikael Heiche
Banchef

Logga in på Min Golf

Följ oss på nätet

Vi samarbetar med

SISU Idrottsutbildarna